Gudenaadalens Bryghus

Gudenaadalens bryghus havde premierebryg 4. december 2005. På siden her kan du se hvilke aktiviteter klubben stiller til rådighed for håndbryggere.

Generelt om bryghuset

Brygger-links

Brygger-log


 

Generelt

Husregler Gudenaadalens Bryghus er drevet som en frivillig underafdeling af Ulstrup Whisky og Øl laug. Formålet er at fremme interessen – og muligheden, for fremstillingen af håndbrygget øl – fortrinsvis all-grain brygning. Gudenaadalens Bryghus er et lille (nano-)bryggeri. Det er at betragte som et udvidet grovkøkken, men dog med kapacitet til 100 liters bryg, der kan benyttes til brygning af godt øl. Ølbrygning skal være en seriøs hobby og huset må ikke bruges som ”varmestue”.
Mechbrew 100 Lidt historie og instruktioner omkring brugen af Mechbrew 100.

 

Brygger-links

BeerCalc

www.voresoel.dk

www.realbeer.com/spencer

www.homebrew.com

www.brewboard.com

 

www.aal-bryg.dk 

 

Generelt om opskrifter

Det anbefales at man tager sig god tid til at forberede sig inden bryggedagen. Der er publiceret opskrifter adskillige steder. Det er en god idé at tage udgangspunkt i en opskrift, der ligner det du vil brygge, og så kan man "brygge" videre på denne. Et rigtig godt værktøj til at justere din opskrift med er www.haandbryg.dk's online opskriftsdatabase "BeerCalc". Et link til dette værktøj finder du her.


Til venstre er der et link til Aalborg Håndbryggerlaug. Her finder du, under "Om Brygning", særdeles mange tabeller og kalkuler. Dette er for dem der virkelig kan sætte sig ind i teorien.


Udstyr og råvarer

www.brygladen.dk (kan være lidt ustabil)

www.maltbazaren.dk (lidt dyr)

www.lundteknik.dk (lige til at hente selv)

www.brygland.dk (ny uafprøvet)

Links til leverandører

Følgende links er leverandører vi selv har haft kontakt til. Hvis du finder andre leverandører du gerne vil have skrevet på, er du velkommen til at kontakte øludvalget.

 


Håndbryggernes logbog

Brygger-log

Hvis du trykker på linket her til venstre, kan du følge lidt med i aktiviteterne i Gudenaadalens Bryghus. Ønsker du at være medlem af håndbryggergruppen, skal du blot kontakte Ernst Klausen. 

Tilbage til toppen af denne side

Copyright © 2006 Gudenaadalens Bryghus