Brygger Loggen

Gudenaadalens bryghus havde premierebryg 4. december 2005. Her på siden kan du se nogle af de første aktiviteter der forgik i starten.

Detonator opskrift

Billeder fra premierebryg

Billeder fra tappedag

Video

Premiere fælles-bryg 4. december 2005

Til premierebrygget skulle vi være sikre på success. Derfor havde vi købt ind til en øl der kort forinden var blevet kåret som den bedste håndbryggede øl i Tange Sø Whisky- og Øllaug 2005. En dobbelt Bock med navnet "Detonator".

Se billederne og kult-videoen.


Se billederne

Da capo hygge-bryg 7. december 2005

Denne dag blev brygget med samme opskrift, men vi benyttede en centrifuge til at få det sidste sukker trukket ud af malten efter mæskning. Det bevirkede at vi fik et højere sukkerindhold, samt en større mængde. På baggrund af dette ønskes en centrifuge (lidt større) eller en vinpresse.

Vagn, Erling og Torben


Porterbryg

Porter-bryg 10. januar 2006

Vi bryggede Porter. Noget forbandet sort stads. Den blev brygget med lidt ekstra bitter humle.

Vagn, Erling og Torben


Dusk La Chouffe

Belgisk-ale-bryg 21. januar 2006

Denne gang har vi brygget en spændende kopi af en belgisk la Chouffe. Opskriften vi brugte kan du se her til venstre (25liter). Efter Vagn havde slynget 4-5 liter sukker ud af masken blev OG på 1071.

Arggh..... Gæren virker død. Efter 12 timer er der ingen aktivitet overhovedet. Reservegær "1388 Belgian Strong" er kørt i stilling, og vil blive brugt hvis aktiviteten er nul efter 30 timer.

23/1: Pyh.. Efter 36 timer er der god aktivitet i den "rigtige" gær. Det må have været en langsom starter. Så har vi prøvet det med.

2/2: FG-1019 (Alc. 7%).

Vagn, Erling og Torben


Muggent Øl

Så kom den dag vi var nødt til at hælde øl ud. Den øl vi havde lavet som det første bryg i Mechbrew 100 var blevet muggent.

Efter en periode hvor det tilsyneladende blev ved med at gære (1½ måned), dannedes mug på overfladen. Til forskel fra gærcellerne er affaldsstofferne for mug ikke alkohol, men i værste fald toxiner, der tilhører de kraftigste giftstoffer der kendes.

Derfor: Hvis I oplever mugdannelser på overfladen skal øllet hældes ud. Hvis øllet gærer mere end et par uger (overgær), er der nok noget galt.

Nå, hvad har vi så gjort galt? Det mest sandsynlige er at vi har fået vores bryggeri fyldt med kim – ganske som forventet iøvrigt. Det var nøjagtig samme fænomen som de oplevede i TawØl.

Når øllet koges, koges ilten ud af den. Når man så køler det ned vil der optages ilt fra luften. Og det er jo nærmest en åben cirkulation vi var ude i, da vi ikke kunne køle i ét huk.

Hvad vi kan gøre:

1)       Ved nedkøling kan vi forsøge at lukke grundigt af med rene klude om slangen der går ned igennem låget i tanken.

2)       Vi bør måske undgå at stikke om i kælderen.

3)       Lad os også prøve at være lidt omhyggelige med at komme låg på under mæskning og kogning. Måske bør vi slukke for pumpen hver gang låget er taget af og vi skal røre i gryden, osv.

Jeg håber ikke det afskrækker nogen fra at brygge i kælderen, men det er klart at det ideelle ville være et rum med fliser der kan spules. Kimen kan nemlig ikke slås ihjel på nogen måde, kun fjernes fysisk (skrubbes eller renses af). Der vil dannes liv ved enhver form for fugt og den rette temperatur.


Tettnager Munich Lager 50 Liter af Ernst' den bedste

 

Tilbage til toppen af denne side

Copyright © 2006 Gudenaadalens Bryghus