Wintercoat 25/1-2008

 

Årets første arrangement gik til  Wintercoat i Sabro. Desværre var vi kun en lille busfuld (13 stk) der valgte at tage turen til det lille fantastiske bryggeri.

 

Bryggeren og ejeren, Niels Jørgen, viste os rundt i bryggeriet. Her blev fortalt om bryggeprocesserne, modning af øllet, samt en demonstration af det lille tapperi. Der var styr på tingene, det måtte vi sande, og der var kælet for detaljerne. Efter endt rundvisning, hvor bryggerne også fik besvaret en del spørgsmål,

var det tid til prøvesmagning. Så velbænket i bryggeriets tilstødende lokale, hvor baren var en central del af det fine møblementet, fik vi smagsprøver på bryggeriets forskellige øltyper. "Prøver" var vel så meget sagt, for øllet flød i rigelige mængder, fra både flasker og tappehaner. Og hver en dråbe blev nydt sammen med et herligt ostebord fra Lading majeri. For hver øltype vi smagte, fortalte Niels levende om øllets tilblivelse. Jo, her var der tale om en brygger der kunne sit håndværk til fingerspidserne.

 

Inden vi drog afsted igen, benyttede mange sig af lejligheden til at købe lidt øl med hjem. En enkelt fustage øl blev også købt. Så nu er bunden lagt til den kommende generalforsamling.

 

Herunder kan du se eller gense indtryk fra turen.

 

Ernst

 

.