Ølrally 2009 med rekorddeltagelse

At Ulstrup Whisky- og Øllaug vokser sig større, hvad angår medlemsantallet, kan kun betragtes som en succes-historie, At den regerende brygmester så skulle tabe til en flok lærlinge p.g.a. af denne enorme succes er en hel anden historie.

Men med godt 70 fremmødte havde den regerende mester ikke beregnet øl nok, så øllet måtte fortyndes med vand før det kunne nå bordene rundt. Lidt ærgeligt, for sådan beholder man ikke titlen, når man er i et skrapt selskab som dette.

Jeg tror nok det var sådan det gik til, eller også er det hele bare en dårlig undskyldning, for at måtte aflevere pokalen til en af de mere trofaste mester-lærlinge. At æblet ikke falder langt fra stammen, er Kenneth Klausen med en 3. plads et godt tegn på.

Bjarne Zimmer fik 2. pladsen og Brian Pedersen løb med pokalen for en flot 1. plads. Kun 2 point skilte de 3 vindere.

Inden alt det, kunne formanden, Lars Storgård, byde velkommen til mere end 3/4 af laugets 110 medlemmer. At vi er inde i en valgrunde kunne ingen være i tvivl om, da formanden bød på kromandens bedste valgflæsk med kartofler og persillesovs.

Til den ret nød vi lavaøllet som blev fremstillet den dag vi holdt åbent hus i bryggeriet. Råvarerne stammer fra vores bustur til Thy, i det tidlige forår.

Men tilbage til det det hele drejede sig om. Vores kåring af bydens bedste Brown Ale, som 7 af øllaugets bryggere kom med hver deres bud på. Bryggerne kunne i år vælge mellem 3 typer: Amerikansk- Engelsk- eller Belgisk Brown Ale. Og hvilket øl vi fik skænket op. Jeg må sige at der var kræset for detaljerne og smagsdommerne (forsamlingen) var da også oppe for at smage på de gode bryg mere end én gang inden de 3 bedste bud på en Brown Ale blev fundet.

Alle var da også enige om at det var de 3 rigtige der vandt. Et stort tillykke til dem. Vi andre kan blot sige "Bare vent til næste år".

I år havde  Kim Frandsen, Anders Pedersen og Michael Moesgaard budt sig til som jomfrubryggere. De kom med deres bud på en Brown Ale. Efter deres udsagn kunne den indgå som et udmærket julebryg. Vi der fik fornøjelsen at smage deres øl, må give dem ret. En fortrindelig øl, som også fik fin anderkendelse blandt de fremmødte.

Så velkommen, til jer, i rækken af brygmestere der har bestået svendeprøven. Næste bundne opgave bliver noget så fornemt som byens bedste undergærede øl. Det forlyder at enkelte bryggere er gået i gang.

Det er jo en øl, der p.g.a. den lave gærings temperatur er nemmest at fremstille om vinteren. Efter alt det gode øl stod det på kromandens aspargessuppe, som godnat mad.

Hilsen Ernst