Årets Ølbrygger 2008

 

Brygmesterskabet blev igen i år noget af et tilløbsstykke. 6 ud af den efterhånden store skare på 20 bryggere, fra det lille bryggeri på Solsortevej, havde fremtryllet noget af det ypperste vi længe havde smagt, og de 55 fremmødte, som også virkede som smagsdommere, fik en herlig aften i juleøllets tegn. Bryggernes øl blev, efter lodtrækning, hældt på kander og skænket for gæsterne. Øllets ejermænd forblev en hemmelighed og navnene på de 3 vindere blev først afsløret til sidst. Men hvilken smagsoplevelse vi fik. Bryggerne havde ladet fantasien flyde og ladet sig inspirere af de mange forskellige smagsoplevelser der hører julen til. Der var øl der smagte af appelsin, koriander, lakrids, kanel, vanilie, og sikkert af meget mere. De forskellige ingredienser var tilsat i tilpassede mængder, så øllets gode smag var bibeholdt, men ingen var i tvivl om, at her stod man med en øl der lod sig inspirere af julens glæder. Efter sidste skænkning var der en kort pause, hvor gæsterne voterede.

Nogle benyttede lejligheden til en ekstra smagning, inden de 3 bryggere der havde opnået flest point var fundet. Resultatet blev:

 

Guld Ernst Klausen med en 1 år gammel Barly Wine tilsat kandis, appelsin og koriander

Sølv Brian Pedersen med en 1/2år gammel Belgisk Brown Ale tilsat Karamelessens og macipan.

Bronce Per Holm med en Brown Ale tilsat appelsinskal, vanilie, stjerneanis og koriander

 

De 3 bryggere fortalte efterfølgende kort om deres øl, hvad der lå til baggrund for den gode smag  o.s.v. En nyindstiftet vandrepokal blev overbragt vinderen.De øvrige medvirkende bryggere, der denne gang måtte se medaljeoverrækkelsen fra salen, var makkerparret Vagn Lang og Erling Knudsen, Kenneth Klausen og Torben Markussen.

 

Så var det jomfrubryggernes tur. Her deltog Bjarne Zimmer samt makkerparet Tom Gregersen og Ronni Therkildsen. Alle fik fin anderkendelse for deres bryg og vi glæder os til at se dem  deltage i den bundne opgave næste år, som allerede nu blev annonceret til at være en Brown Ale.

 

Efter alt det gode øl, var tiden kommet til at se nærmere på kromandens julemad. Et herlig overdådigt bord fyldt af alt det gode vi sætter så meget pris på. Lige fra fisk til skinke, medister, steg, grønlangkål, brunede kartofler samt ost. Det hele blev behørigt skyllet ned med øl fra vores lille, men efterhånden meget kendte bryggeri.    

 

Ernst Klausen

 

NB: Se også Midtjyllands Avis 27. oktober 2008