Turen til Fur 19/1-07

Efter længere tids planlægning oprandt endelig dagen, hvor vi skulle smage det gode øl, på den lille ø Fur. 38 af laugets medlemmer og fruer, stod ombord på den lidt forsinkede bus, og så gik turen nordpå.

Efter nogle få kørte km, kunne man høre hyggen og snakken brede sig i bussen. Der var lagt i kakkelovnen til en afslappet tur i godt selskab. For at undgå vrøvl med væskebalancen, havde arrangørerne sørget for øl og sodavand i rigelige mængder, og "baren" blev flittigt besøgt. Et pitstop undervejs ved den smukke og forblæste Limfjord var tiltrængt, og så gik turen videre til færgestedet. Lidt synd var det dog, at vi skulle "se" Fur By Night, for øen er virkelig en naturperle der bør besøges ved dagslys. Det var godt at Overbrygmesteren havde fundet lidt historisk materiale frem omkring egnen, således deltagerne kunne lade de indre billeder tale.

Vel ankommen på det smukke og vel restaurerede bryggeri, fik vi straks et krus skummende øl i hænderne, og så var tonen slået an til 3 fornøjelige, og for nogle af os, lærerige timer. Efter det første krus øl, var det tid til en guidet tur rundt på bryggeriet. Her blev der fortalt om fortid og fremtid og ikke mindst, hvordan de brygger det gode øl på Fur. For godt øl det laver de, det måtte vi sande. At vi, der hører til blandt de lidt mere ”hærdede” bryggere, ikke kunne for svar på vores få spørgsmål, er nok det man kan forvente, når rundvisningen foregik med en guide, men pyt med det.

Efter en vel overstået rundtur i det velfungerende bryggeri, hvor der også blev tid til at se på nogle af deres veteranbiler, var tiden inde til bespisning. Og her manglede der bare ikke noget. Bryghusgryde med råstegte kartofler og øl fra tappehanerne, ja så kan man vel ikke forlange ret meget mere. Sultne var vi nu også blevet, efter den lange færge tur.

21:30 sagde vi farvel og tak og så gik turen atter, via lidt flere pitstop, (baren havde udsalg) mod Ulstrup. Jeg tror godt at jeg på alles vegne kan sige at besøget på det lille bryggeri var turen og pengene værd, Synd var det få de få der valgte at blive hjemme.

Tak til Torben og Benny der planlagde turen. Nu ser vi frem til Laugets generalforsamling den 16/3 på Ulstrup Kro.

Ernst


Efter lidt bus-forsinkelse fik vi alle bænket på rækkerne

Forplejning ved Ernst - vores tur-guide.

Der var varm velkomst med skummende øl, da vi ankom til bryggeriet.

Vores guide var ikke fra kommunen, men direkte importeret fra Vancouver Island (BC Canada)

Første stop var maltlageret. I baggrunden ses maltkværnen

Der var lejlighed til at fruerne for en gangs skyld kunne smage på råvarerne.

Så gik turen til det meget fine bryggeri.

Det krævede overblik at holde styr på de mange håndbryggere....

... der spurgte og spurgte.

Her r vi i tapperiet.

Et par små overraskelser kunne de også byde på.

Særdeles velholdte veteranvogne på rad og række

Benny står og drømmer lidt

Vi var godt sultne. Og man var spændt på om der var nok mad...

Det var der. Der var ikke nogen der manglede noget.

Kaffe til de søvnige, inden bussen igen gik mod fastlandet.