Porterbryg

Opskriften vi brugte var fra Brygladen. Men da vi var ved at være træt af det søde juleøl, kom vi 20g humle ekstra i den sidste halve time, for at give den lidt mere bitterhed. Urten smagte som om det havde en god virkning. Der blev igen brugt saftslynge til at få det sidste ud af malten. OG var 1050 som forventet - 26 liter.

Malt: 2,5kg Winterstout blanding fra Brygladen (4 forskellige malte) + 4kg Bavarian Maltextract

Humle: Figgle (ingen alphasyre opgivet)

Gær: SafeAle S-04, dry ale yeast

Mæskeskema: 65 grader i 60 minutter

Kogning: 60g i 70 minutter + 20g i 35 minutter + 20g i 15 minutter (sammen med 10g klar urt)

Hældt på gærtanke. Tør gæren er startet i lidt sukkervand (½ liter i en 4 timer). God gæring. Forventes omstukket 15. januar.


 

Copyright © 2006 Gudenaadalens Bryghus